Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on toimitettava kolmen kuukauden kuluessa kuolemantapauksesta. Perunkirjoituksessa laadittava perukirja on luonteeltaan sekä perintöveroilmoitus että perusta myöhemmin toimitettavalle perinnönjaolle.

Ennen perunkirjoitusta yksikin pesän osakas voi hankkia perunkirjoitusta varten tarvittavia tietoja pesän omaisuudesta. Hän voi myös maksaa selvästi pesälle kuuluvia laskuja, kuten hautauskuluja, pesän pankkitililtä. Asema pesän osakkaana osoitetaan yleensä seurakunnasta tai maistraatista saatavalla virkatodistuksella, josta sukulaisuussuhde vainajaan käy ilmi. Perunkirjoitusta varten tarvittavien tietojen ja asiakirjojen kokoaminen voi olla aikaa vievää, joten toimiin perunkirjoituksen valmistelemiseksi kannattaa ryhtyä hyvissä ajoin.

Välitämme perunkirjoitusasiat yhteistyökumppanillemme Asianajotoimisto Pilviö & Laaksolle. Heiltä saa maksuttoman alkukartoituksen perunkirjoitukseen.

Perunkirjoitusta helpottaa myös se, että halutessanne saatte kaikki hautauksen kustannukset yhdellä kokoomalaskulla.

Perunkirjoitukseen liittyy paljon selvitettäviä ja järjesteltäviä asioita.

Asiantuntevan juristin apu voi olla korvaamatonta.

 

 

Ota yhteyttä

Soita, laita sähköpostia tai lähetä meille viesti oheisella lomakkeella. Pyrimme vastaamaan viestiinne viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kiireellisimmissä asioissa pyydämme ystävällisesti soittamaan numeroon 050 362 9690

050 362 9690
makipaa@tampereenhautauspalvelu.fi