Arkut

Arkku on vainajan viimeinen leposija.

Arkku on myös seremonian keskipiste – siksi tärkeä osa hautajaisia. Arkulla on myös käytännöllinen merkitys, se suojaa vainajaa kuljetuksessa sekä on tärkeä osa tuhkaamis- tai hautausseremoniaa.

Laaja arkkuvalikoima, hinnat alk. 380€

Kaikissa toimistoissamme on nähtävillä laaja valikoima kotimaisia SHT-tukun puisia ja kangasverhoiltuja arkkuja. Verhoilemme osan kangasverhoilluista arkuista itse perinteisesti käsityönä. Tämä mahdollistaa myös tilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisen verhoilun toteuttamisen aikataulut huomioon ottaen. Arkun puut ja verhoilukankaat tulevat Punkanlaitumen tukusta. Tuhkauksessa luonnonvahalla käsitelty puuarkku on ekologisin vaihtoehto.

Punkanlaitumen lähimetsissä kasvanut honka on yleisin SHT-tukun ruumisarkkujen ja uurnien valmistuksessa käyttämä materiaali. Arkut ja uurnat kuljetetaan meille kerran viikossa suoraan Punkanlaitumen tukusta.

Valitsemalla kotimaisen arkun ja uurnan tuetaan suomalaista työtä ja pienennetään hiilijalanjälkeä.

Täyssäde

Täyssäde: Suomalaisen arkkuperinteen taituruutta ja symboliikkaa: kannen kaunis sädelaskotus peilautuu alaosaan, aamu kohtaa illan, valkoinen tai harmaa puuvilla.

800203_Venho_Terva

Venho: Ratia Brand Co:n suunnittelema Venho kuvastaa luonnon karun kaunista voimaa: mysrkyävän meren/järven sitkeyttä mutta samalla viimeisen matkan lopullisuutta ja tyyneyttä. Kansi on viimeistelty rouhealla hamppuköydellä.

Runo pellava@2x

Runo pellava: Studio Jaana Salmen suunnittelema Runo laskostaa eletyn elämän kerrokse lyyrisen kauniisti ja levollisesti. Hillitty mutta ryhdikäs pellavanauha viimeistelee arkun rauhallisen ilmeen.

Kalla (2)

Kalla: Arkun on suunnitellut pitkän linjan suomalainen muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen. Jokainen Kalla-arkkuun käytetty puu on yksilö, ja sen vuosirenkaat sekä huolella työstetty urapinta kuvastavat ainutlaatuisen elämän tarinaa.

Koivu, lehtikuvio

Koivu: Koivuarkun päälle tai kylkeen asetellut koivunlehtikuviot muistuttavat kesäisestä metsästä ja luonnon voimasta. Eleetöntä arkkua koristaa kaunis, puusta leikattu lehtikuvio.

Esimerkkihintoja

Kaikki arkut ovat kotimaisia ja soveltuvat nykyvaatimuksien mukaisesti myös tuhkauksiin.

Raakapuu 380€
Kuviovanuverhoilu 470€
Valkoinen puuvilla “Laskos” 660€
Valkoinen puuvilla “Siipi” 800€
Valkoinen puuvilla “Solmu” 820€
Valkoinen puuvilla “Säde” 850€,  “Täyssäde” 980€

Palvelukokonaisuudet

Edulliset palvelukokonaisuutemme “Valkeus”, “Siipien suojassa”, “Kaarna” ja “Metsä” sisältävät kyseisen kotimaisen arkun, puuvillaiset pukineet, vainajan arkkuun asettamisen ja pukemisen.

Valkeus-kokonaisuus

Valkeus-kokonaisuus: sisältää kotimaisen kuviovanuverhoillun arkun  (ei hapsuja, arkun jalat ovat kuvasta poiketen puunväriset), puuvillaiset pukineet, vainajan arkkuun asettamisen ja pukemisen, hinta 490€.

Kaarna-kokonaisuus_korjattu

Kaarna-kokonaisuus: sisältää kotimaisen oksaisen raakapuuarkun pellavanauhoituksella, puuvillaiset pukineet, vainajan arkkuun asettamisen ja pukemisen, hinta 680€.

Siipi-kokonaisuus

Siipien suojassa-kokonaisuus: sisältää kotimaisen valkoisen puuvillasta verhoillun Siipi arkun, puuvillaiset pukineet, vainajan arkkuun asettamisen ja pukemisen, hinta 800€.

Metsä-kokonaisuus

Metsä-kokonaisuus: sisältää kotimaisen Mettäsen arkkutehtaan puuarkun oksahongan, sävy keskiruskea, puuvillaiset pukineet, vainajan arkkuun asettamisen ja pukemisen, hinta 990€.

Katso alla olevasta linkistä lisää kotimaisia SHT-tukun arkkuvaihtoehtoja.
Huomioitavaa, että osa malleista on tilaustuotteita.

Ota yhteyttä

Soita, laita sähköpostia tai lähetä meille viesti oheisella lomakkeella. Pyrimme vastaamaan viestiinne viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Kiireellisimmissä asioissa pyydämme ystävällisesti soittamaan numeroon 050 362 9690

050 362 9690
makipaa@tampereenhautauspalvelu.fi